Veganska pannkakor med gräslök och glaserad Kung Markatta tofu

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
De här veganska pannkakorna är inspirerade av kinesiska Jian Bing och vietnamesiska Bánh Xèo. Man steker helt enkelt bara tunna pannkakor med finhackad gräslök i smeten och toppar med rårivna grönsaker och hoisinglaserad Kung Markatta tofu.

Ingredienser

Pannkakor

3 dl vetemjöl
1 ½ msk majsstärkelse
4 dl vatten
½ tsk salt
½ tsk gurkmeja
1 dl finhackad gräslök

Fyllning

½ dl Kung Markatta sesamolja kallpressad
1 fpk Kung Markatta neutral fast tofu
1 dl hoisinsås (eller lika mängder soja, vatten och lönnsirap)
1 kruka koriander
1 msk rostade Kung Markatta sesamfrön
Strimlade grönsaker (rödkål, morot, salladslök eller rättika)

Instruktioner

Vispa ihop mjöl, vatten och salt i en bunke till en slät smet.
Låt smeten svälla 10 minuter.
Tärna tofun och stek runtom i olja i het panna. När den fått en fin knaprig yta, tillsätt hoisinsås.
Låt såsen puttra under omrörning i någon minut, dra sedan snabbt av från värmen så att det inte bränns.
Tillsätt gräslök i smeten.
Häll en slev med smet i en het stekpanna (gärna med beläggning då pannkakorna lätt fastnar) med lite olja. Se till att smeten blir tunn och täcker pannan.
Vänd pannkakan och stek på andra sidan.
Toppa pannkakorna med tofu, strimlade grönsaker, koriander, salladslök och en skvätt äppelcidervinäger. Strö över sesamfrö.

Liknande recept