Vego Fried Rice

Huvudrätt
45 min
Antal personer:

Ingredienser

6 dl Kung Markatta jasminris
400 gram vitkål
2 gula lökar
2 morötter, ca 200 gram
5 dl djupfrysta ärtor
3 vitlöksklyftor
4 st ägg + 3 tsk Kung Markatta japansk soja
3 msk Kung Markatta rostad sesamolja

TOPPING

1 dl cashewnötter naturella, grovhackade
1 knippe salladslök, strimlad

Instruktioner

Skölj riset ordentligt för att få bort det mesta av stärkelsen, då klibbar inte riset sig lika lätt.
Koka sedan enligt anvisningarna, utan att klibba och låt svalna. Strimla vitkålen, finhacka lök och skär morötterna till små tärningar.
Förväll de gröna ärtorna och låt rinna av i durkslag. Finhacka vitlöksklyftorna. Knäck äggen i en skål och blanda med soja, vispa runt.
Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och häll över de vispade äggen.
Låt ägget stelna en aning och rör sedan om tills ägget blir till tjocka “strimlor”, ställ åt sidan.
Hetta upp sesamoljan i en stor wook/stekpanna.
Stek finhackad vitlök, strimlad vitkål, morotstärningar och lök tills de mjuknar under omrörning.
Vänd i gröna ärtor och stek en stund till. Fördela jasminriset med fingrarna för att undvika klumpar, häll ner i stekpannan tillsammans med grönsakerna och strimlat ägg.
Blanda i soja, ostronsås och sesamolja och stek allt under omrörning.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, ostronsås eller sesamolja.

Relaterade produkter

Liknande recept