Vegowok med jordnötssmör, kokos & lime

Huvudrätt
30 min
Antal personer:
En wok med vegostrimlor och härliga smakkombinationer av jordnötssmör, kokos, chili och lime. Perfekt vardagsrätt som passar bra att servera med nudlar.

Ingredienser

1 förpackning Kung Markatta Vegostrimlor
1 msk Kung Markatta Rapsolja
250 g broccoli, delad i små buketter
1 morot, skivad
En bit rödkål, ca 400 g, finstrimlad
1/2 dl Kung Markatta Jordnötssmör med havssalt
1 burk Kung Markatta Kokosmjölk
1-2 tsk Kung Markatta Sambal Oelek (justera styrkan efter smak och tycke)
1/2 msk Kung Markatta Äkta Japansk Tamari
1/2 lime
1 förpackning Kung Markatta
Fullkornsnudlar
Jordnötter
Koriander

Instruktioner

Stek vegostrimlorna i oljan tills de fått fin färg och tillsätt broccoli, morot och rödkål.
Fräs ytterligare några minuter och tillsätt sedan jordnötssmör, kokosmjölk, sambal oelek och tamari.
Låt puttra cirka 5-7 minuter och smaka sedan av med lime.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
Lägg upp nudlar och wok på tallrikar, toppa gärna med jordnötter och koriander.

Liknande recept