Rödbetan - söt, god och lättlagad

Rödbetsjuice kallas ofta för "superdryck" i hälsokretsar och har blivit en stor trend på senare tid.

Rödbetan är inte bara en populär och dekorativ grönsak, den är också fantastiskt god i både mat och dryck. Här hittar du snabblagade recept med rödbetsjuice i uppfriskande bowls och smoothies.

Här hittar du också alla våra bästa rödbetsrecept med alltifrån sallader till kladdkaka med rödbetor eller juice.

Forskning kring rödbetans påverkan

Rödbetor innehåller bland annat B-vitaminet folat och ämnet nitrat. Just nu pågår intensiv forskning kring vad rödbetsjuice kan vara bra för och vilka hälsoeffekter intag av rödbetor och rödbetsjuice kan ha i kroppen, exempelvis när det gäller hjärtsjukdomar.

Rödbetsjuice har även blivit ett stort samtalsämne bland idrottare inom uthållighetssporter som löpning och cykling. Flera studier undersöker om rödbetornas nitrat kan påverka prestationsförmågan på ett positivt sätt.

Rödbetsjuice med nya smaker - 3 tips!

Rödbetsjuicen kan drickas naturell precis som den är, men för dig som vill testa nya smakkombinationer eller den som inte vill ha den tydliga rödbetssmaken har vi nu tagit fram Kung Markatta Rödbeta Hallon Juice. Här kommer också tre tips på hur du kan dricka rödbetsjuice:

  1. Starta igång dagen med Kung Markattas uppfriskande rödbets- och ingefärsshot, drick 1-2 gånger per dag.
  2. Blanda lika delar rödbetsjuice och granatäppeljuice, smaksätt med pressad lime. Drick 1-2 gånger per dag.
  3. Mixa rödbetsjuice med avokado och frysta hallon, smaksätt med pressad lime eller pressad ingefära och drick som en del av frukosten.

Filter

Valda filter

Inga filter valda