Dessa glutenfria tortilliabröd är gjorda på mandelmjöl och steks i stekpanna. De har en annan smak och konsistens än klassiska tortilliabröd, men är väldigt enkla att göra.
Receptkreatör: Lina Abrahamsson
Tortilliabröd
4 st ekologiska ägg
1 dl creme fraiche
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
½ dl fiberhusk
½ tsk Kung Markatta Örtsalt
Tortilliabröd
Vispa ihop ägg och creme fraiche.
Blanda mandelmjöl med fiberhusk och örtsalt och vispa ner det i smeten.
Låt smeten sväll i 10 minuter och stek sedan bröden i torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
Servera med valfri fyllning.
Tips
Funkar även fint till fredagstacon!
Ingredienser
Tortilliabröd
4 st ekologiska ägg
1 dl creme fraiche
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
½ dl fiberhusk
½ tsk Kung Markatta Örtsalt
Instruktioner
Tortilliabröd
Vispa ihop ägg och creme fraiche.
Blanda mandelmjöl med fiberhusk och örtsalt och vispa ner det i smeten.
Låt smeten sväll i 10 minuter och stek sedan bröden i torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.