Vegansk Majonnäs

Tillbehör
15 min
Antal personer: 3
Att göra vegansk majonnäs är nästan fuskigt enkelt. Alla ingredienser hälls bara in i en hög behållare och så mixar man krämigt med en stavmixer. Smaka av med senap, syra och salt och använd precis som en vanlig majonnäs. Vill man smaksätta sin majonnäs kan man ha i lite rostad vitlök, färska örter, chili eller tahini och mixa runt en gång till.

Ingredienser

3 msk aquafaba (spadet från en burk kikärtor)
2 tsk Kung Markatta dijonsenap
1 tsk salt 
2 msk vitvinsvinäger
2,5 dl Kung Markatta neutral olja
Smaksättningsförslag
Rostad vitlök
Färska örter (dill, persilja, gräslök)
Kung Markatta Kapris
Pepparrot
Chili
Kung Markatta Tahini
Citron

Instruktioner

Tillsätt alla ingredienser i en hög och smal kanna/behållare (se till så att en stavmixer får plats). Sätt i en stavmixer och mixa slät och krämig genom att föra den upp och ner i ca 20 sekunder på högsta hastighet. Smaka av och tillsätt mer salt, peppar eller syra vid behov. Kan förvaras i en sluten burk i kylskåpet i upp till två veckor.
Den här majonnäsen är en bra bas för olika dippsåser och salladsdressingar, se förslag ovan.

Relaterade produkter

Liknande recept