Visste du att alla Kung Markattas recept är vegetariska eller lakto-ovo-vegetariska? På den här sidan hittar du några av våra mest populära recept på vegetariska grytor, snabblagade vardagsmiddagar och andra goda rätter.

Populära vegetariska recept

Inspiration är en av de viktigaste ingredienserna i god mat. Hos oss på Kung Markatta kan du alltid hitta goda vegetariska recept som fixar både vardagsmaten och festliga middagar. Prova vår välfyllda receptbank med vegetariska recept. Alla våra recept är vegetariska men här hittar du några av de allra mest populära!

Det ska vara enkelt att laga god och näringsrik mat. Hos Kung Markatta hittar du både basvaror och smarta smaksättare som underlättar vegetarisk matlagning – utan omödiga tillsatser och smakförstärkare. Ett av våra allra mest populära vegetariska recept är Tofustroganoff. Det är både gott och lätt att göra – och en riktig barnfavorit. Högt på listan ligger också Stekta nudlar och Den bästa vegetariska burgaren – och det förstår vi, de här recepten är fantastiskt goda!

Vegetarisk matlagning – med rätt recept är det lätt att komma igång

Vill du laga god vegetarisk mat, men tycker det är svårt att komma igång? Här kommer ett gott råd från oss: börja enkelt och byt ut proteinkällor som kyckling eller köttfärs mot tofu eller sojafärs i recept som krispiga nuggets (Crispy tofu) eller lakto-ovo-vegetarisk moussaka. Ett annat enkelt sätt att börja laga vegetarisk mat är göra en soppa eller gryta med linser och bönor som kan puttra på spisen eller lämnas i järngryta med lock i ugnen. Mustig linssoppa eller Kryddig marockansk gryta, mättande och enkla vegetariska alternativ.

Som med all matlagning är råvarorna alltid viktiga. Det gäller självklart även när du vill laga en vegetarisk rätt. Välj alltid närproducerat, ekologiskt och titta efter vilka märkningar som används. Kung Markatta använder bland annat Krav, Fairtrade, EU-ekologiskt och Äkta vara. Tänk också på att se till att ha produkter som kan hjälpa dig att sätta god smak på din vegetariska mat, men som också innehåller få tillsatser och smakförstärkare. Med Kung Markattas Buljongtärningar, Tomatpuré och Soja har du några bra hjälpredor i köket som ger dina vegetariska favoritrecept en extra smakboost.

Vegetarisk mat har kommit för att stanna

Allt fler äter allt mer vegetarisk mat. Det gör oss på Kung Markatta både glada och hoppfulla. Att minska på köttet, eller helt gå över till en vegetarisk kost är bra för vår hälsa och för framtiden. Genom att välja ekologiska och Faritrade-märkta produkter blir framtiden bättre och mer rättvis. Läs mer om våra märkningar och vår filosofi här. 

Idag är det få som tror att vegetarisk mat skulle vara proteinfattig eller enformig. Det finns en rad olika proteinrika alternativ, t ex Tofu, Tempeh och Sojafärs eller olika bönor. För den som vill ha vardagsmaten snabbt på bordet finns Kung Markattas Vegokorv eller Kung Markattas Vegonuggets. Behöver du mer vegetarisk matinspiration? Besök vår receptbank där alla recept är vegetariska eller lakto-ovo-vegetariska. Du hittar mycket gott för både vardag och fest!

Filter

Valda filter

Inga filter valda