Meny
Mörk choklad- och lakritstryfflar

Mörk choklad- och lakritstryfflar

Kombinationen mörk choklad och lakrits är klockren! Dessa enkla tryfflar är en given succé på julens dessertbord, eller varför inte lägga dem i en fin burk och ta med sig som gå-bort-present.

Ingredienser

garnering:

Så här gör du

  1. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädde, lakritspulver och honung under omrörning.
  3. Häll gräddblandningen direkt över chokladen och rör tills det blir en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en liten form, låt stå kallt i kylen någon timme eller längre.
  5. Forma runda tryfflar som du rullar i lakritssocker, eller skär dem i bitar och pudra över lite lakritspulver.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se