Meny
Sesampanerade sötpotatisbiffar
  • Huvudrätt , Biffar
  • 45 min
  • 4 portioner

Sesampanerade sötpotatisbiffar

Krispigt panerade sötpotatisbiffar tillsammans med en hirs- & romanescosallad gör middagen till en färggrann skördemåltid.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och tärna sötpotatisen. Ångkoka tills bitarna är mjuka och låt svalna en stund i ett durkslag.
  2. I en stor skål mosa potatisen med baksidan av en slev.
  3. Tillsätt ägg, kokosmjöl, chili, gräslök och salt. Blanda väl.
  4. Forma biffar av smeten som du vänder i sesamfrön.
  5. Värm ett par matskedar olja i en stekpanna på medelvärme. Stek plättarna gyllenbruna på bägge sidor, ca 6 minuter per sida.

Servera gärna tillsammans med denna hirs- och romanescosallad

Kung Markatta Apa
Servera tillsammans med Hirs & Romanescosallad och en klick turkisk yoghurt

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se