Glutenfria morotsmuffins

Snacks
45 min
Antal personer: 16
Det finns väl inget godare sätt att äta grönsaker än i en kaka? De här glutenfria morotskaksmuffinsarna innehåller både palsternacka och morötter & smakar härligt sött och saftigt tack vare mandelmjölet.

Ingredienser

Muffin

5 dl (200 g) Kung Markatta Mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk salt
1 dl Kung Markatta Kokos
4 msk Kung Markatta Valnötter, grovt hackade
4 msk Kung Markatta russin
2 medelstora morötter (ca 75 g), skalade och finrivna
1 liten palsternacka (ca 75 g), skalad och finriven (eller samma mängd morötter)
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3 ägg
1 dl Kung Markatta kokossocker

Topping

1 förp cream cheese eller en burk Kung Markatta Kokosgrädde
juice från ½ lime
1 msk Kung Markatta Lönnsirap

Instruktioner

Muffin

Sätt ugnen på 180°C. Fyll en muffinpanna med 16 muffinsformar. Rör ihop mandelmjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, ingefära och salt i en skål. Rör ner kokos, nötter, russin, riven morot, palsternacka och kokosolja. Vispa ägg och socker luftigt och pösigt och vänd ner i skålen. Fyll muffinsformarna med smeten och baka i ca 20-25 minuter. Låt svalna.

Cheesfrosting

För att göra cream cheesefrostingen vispar man helt enkelt ihop ingredienserna och häller i en spritspåse. Låt påsen ligga i kylen i 10-15 minuter för att få en fastare frosting.

Relaterade produkter

Liknande recept