Frysta bananer med choklad- och jordnötsglasyr

Efterrätt
>60 min
Antal personer: 4
Här kommer ett riktigt toppentips om du vill göra ett väldigt enkelt, supersmaskigt och lite sundare mellanmål: Frysta bananer som doppas i jornötssmör, smält choklad och rostade nötter. Mums!

Ingredienser

2 bananer
1 msk Kung Markatta Kokosolja
½ burk Kung Markatta jordnötssmör (eller mandelsmör)
200 g mörk choklad
1 dl rostade lättsaltade jordnötter (eller andra rostade nötter eller fröer), finhackade

Instruktioner

Skala och halvera bananerna, sätt i glasspinnar och stoppa dem i frysen ett par timmar eller över natten.
Koka upp vatten i en liten kastrull och sätt en skål över.
Häll i kokosoljan, låt den smälta och häll sedan ner den i jordnötssmöret och rör om. (Detta gör vi för att ge jordnötssmöret en lösare konsistens så att det går lättare att doppa bananerna. Jordnötssmöret stelnar också snabbare runt bananen då.)
Sätt tillbaka skålen över det kokande vattnet och bryt ner chokladen i bitar.
Rör runt tills den smält och häll den sedan i ett glas (för att det ska bli lättare att doppa).
Ta ut bananerna ur frysen och doppa dem först i jordnötssmöret, låt stelna någon minut och doppa sedan i den smälta chokladen, vänd sedan direkt runt dem i de hackade nötterna. Klart!
Ät direkt eller stoppa tillbaka i frysen och ha som snabbmellis.
Tips! Om du inte har glasspinnar går det bra att dela bananen i bitar på ett bakplåtspapper, frys indem och doppa sedan i jordnötssmöret och chokladen.

Relaterade produkter

Liknande recept