Vegansk jordnötssmörsmousse

Efterrätt
>60 min
Antal personer: 4
Tänk att man kan göra toppengod och krämig vegansk mousse bara på några få ingredienser - kikärtsspad, kokosgrädde, lönnsirap och jordnötssmör. Toppa gärna med lite bär för syrlighet och rostade nötter för knaprighet.

Ingredienser

1 dl spad från en burk Kung Markatta kikärtor
1 dl Kung Markatta jordnötssmör utan salt
4 msk Kung Markatta lönnsirap
½ tsk salt
1 dl Kung Markatta kokosgrädde (endast den tjocka krämiga grädden i burken)
2 msk finriven mörk choklad
2 msk finhackade jordnötter
12 färska eller frysta hallon

Instruktioner

Vispa upp bönspadet riktigt fluffigt och hårt med elvisp.
Det ska få samma konsistens som äggvitor när man vispar maräng.
Vispa kokosgrädden i en separat skål med elvisp.
Rör ner jordnötssmör, lönnsirap och salt i grädden
Vänd sedan in det vispade bönspadet med en slickepott så att moussen blir luftig och slät.
Fyll i fyra glas och varva med lite riven choklad.
Ställ i kyl minst 3 timmar.
Toppa med finhackade jordnötter och hallon.

Liknande recept