Uppfriskande hemgjorda glasspinnar med somrig smak av jordgubbar och kokos!
250-300 g färska jordgubbar
2 msk Kung Markatta lönnsirap (vegansk) eller honung (ej veganskt)
1 burk Kung Markatta Kokosmjölk (4 dl)
2 msk vaniljextrakt
Skiva jordgubbarna tunt och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med lönnsirap eller honung. Värm försiktigt på medelvärde tills bären mjuknat, Ta av kastrullen från värmen och mosa bären med en gaffel. Låt svalna.
Ta hand om ungefär hälften i en separat skål.
Blanda resten av jordgubbsblandningen med kokosmjölk och vaniljextrakt tillsammans i en skål.
Lägg först den rena jordgubbsblandningen i glassformarna, därefter blandningen av kokosmjölk och jordgubbar.
Sätt in i frysen i ca 5 timmar.
Ingredienser
250-300 g färska jordgubbar
2 msk Kung Markatta lönnsirap (vegansk) eller honung (ej veganskt)
1 burk Kung Markatta Kokosmjölk (4 dl)
2 msk vaniljextrakt
Instruktioner
Skiva jordgubbarna tunt och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med lönnsirap eller honung. Värm försiktigt på medelvärde tills bären mjuknat, Ta av kastrullen från värmen och mosa bären med en gaffel. Låt svalna.
Ta hand om ungefär hälften i en separat skål.
Blanda resten av jordgubbsblandningen med kokosmjölk och vaniljextrakt tillsammans i en skål.
Lägg först den rena jordgubbsblandningen i glassformarna, därefter blandningen av kokosmjölk och jordgubbar.