Julens godaste vegetariska recept

Nu är det jul igen! Våga prova något nytt i år och överraska med nya härliga smaker, färger och råvaror i kombination med något som gör gott. Tänk vegetariskt, grönt och klimatsmart. Byt ut det klassiska mot det nya och bjud på vegetariska julbollar med smakrika julkryddor istället för traditionella köttbullar. Frossa i sallad av kål, fikon och valnötter

Julen är en högtid där vi både gör gott och ger gott. Ge en gåva till miljön genom att bjuda på mer vegetariskt och veganskt på julbordet. Dessa recept är inte bara ljuvliga till smaken utan också goda för vår hälsa och miljö! För visst är det dags med en ny twist på julbordet? Kombinera julkryddorna med vegetariska recept och hitta dina favoriter. Med lite fantasi och inspiration blir tofu eller aubergine till inlagd sill, malda sötmandlar till köttbullar eller kålrot till julskinka. 

Du har väl inte missat grönkålen som gjort succé de senaste jularna? Grönkålschips, grönkålssallad och en värmande grönkålssoppa i mellandagarna. Underbart! 

En riktigt god, grön jul önskar vi på Kung Markatta.

Byt animaliskt mot vegetariskt!

Genom åren har vi samlat alla våra bästa gröna julrecept som garanterat kommer att både överraska och uppskattas av släkt och vänner i jul.

Kärleken till den traditionella julmaten är djupt rotad. Men steget till ett grönare julbord behöver inte vara så dramatiskt. Här följer några smarta och goda tips på hur du enkelt byter ut kött, fisk och mejeriprodukter i julmaten, men bibehåller julens alla smaker och texturer.

  • Byt mjölken i risgrynsgröten mot kokosmjölk eller annan växtbaserad dryck. 
  • Vispa den tjocka delen av skiktad kokosgrädde och rör ner i din Ris à la Malta, eller prova vispbar sojagrädde.
  • Julens köttbullar blir ännu godare med sojafärs, malda nötter eller frön istället för köttfärs. 
  • Skär aubergine i "sill-formade" bitar och lägg in i samma ättikslag som den traditionella sillen.
  • Umamibuljong blir underbar till dopp-i-grytan.
  • Bred nötsmör på brödet och kexen istället för smör och leverpastej.

Filter

Valda filter

Inga filter valda