Under julen är det inte bara maten som lockar smaklökarna, utan också det fantastiska utbudet av julgodis. Med en kopp varm choklad i handen är det svårt att motstå lockelsen av de många läckra godsakerna som denna högtid har att erbjuda. Julgodis är en underbar möjlighet att unna sig själv och skapa minnen som förhöjer julstämningen.

Skapa en variation av julgodis hemma 

Att göra julgodis behöver inte vara komplicerat. Med några enkla och beprövade recept kan du snabbt skapa en härlig variation av läckra godsaker. Recept som de klassiska chokladtryfflarna med salt jordnötskaramell och hallon, samt den nyttigare varianten av Rocky Road med popcorn och mörk choklad, ger en perfekt balans mellan sötma och hälsosam njutning. För dem med en passion för vegansk matlagning finns även recept på veganska chokladtryfflar med en uppfriskande mintsmak som är lika ljuvliga som de är hälsosamma. 

julgodis-recept-fudge.jpeg

Utforska en värld av smakupplevelser

Julgodisens värld är fylld med en mängd olika smaker och texturer. Från lena nougatkakor till fluffiga skumtomtar och mjuk mandelmassa täckt med choklad, finns det något för varje typ av sötsug. För dem som gillar en touch av salt tillsammans med det söta är kola och nötter en perfekt kombination. För de mer äventyrliga smaklökarna kan julgodis med lakrits eller polkagrisar ge en spännande twist till de traditionella favoriterna. 

Roligt och enkelt julgodis

Ge ditt julgodis nya roliga smaker! Vad sägs om chokladtryfflar med salt jordnötskaramell eller tahinifudge med mörk choklad? Vill du ha en extra len ischoklad behöver du bara tillsätta ekologisk kallpressad kokosolja. Och vill du göra julgodis helt utan vitt socker ska du prova exempelvis vår ljuvliga krämiga hasselnötsfudge. Det här är bara några exempel på hur du kan göra julen ännu godare med Kung Markatta. Låt dig inspireras av alla våra härliga julrecept! 

Piffa din ischoklad

Piffa till din ischoklad i jul! Gör en grundsats av ischoklad med 120 g mörk ekologisk choklad och 50 g Kung Markatta kokosolja virgin, eller välj vår neutrala kokosolja om du vill undvika kokossmak. Smält ihop i mikro eller över vattenbad. Sprinkla över något av nedanstående förslag som topping: 

Filter

Valda filter

Inga filter valda