Krämig hasselnötsfudge

Snacks
>60 min
Antal personer: 15
Det blir inte lättare än så här att göra julens favoritgodis - en variant av nutellafudge! Med endast 2 ingredienser gör du en krämig fudge som passar både stora och små. Enkelt, snabbt och förföriskt gott! Om du vill baka veganskt kan du göra en egen variant på hasselnötskrämen.

Ingredienser

2 dl Kung Markatta Hasselnötskräm eller vegansk hasselnötskräm
1 dl Kung Markatta Kokosolja
Kung Markatta Hackade hasselnötter att toppa med (valfritt) 

Alternativ med vegansk hasselnötskräm

140 gr Kung Markatta Hasselnötter
2/3 dl Kung Markatta Kakao
Ca 0,75 1 dl sukrin melis eller florsocker
Ca 2 msk Kung Markatta Neutral kokosolja
En nypa vaniljpulver 0,5 krm salt

Instruktioner

Mät upp hasselnötskräm och kokosolja i en värmetålig bunke. Smält försiktigt i mikrovågsugn.
Blanda runt ordentligt.
Fyll nu upp chokladsmeten i valfria formar alternativt en större form (lägg då plastfolie eller bakplåtspapper i botten).
Toppa ev med hackade hasselnötter, ställ in i kylen och låt stelna minst 1 timme.
Förvara sen din fudge i en burk med lock i kylskåpet.

Vegansk hasselnötskräm

Rosta gärna hasselnötterna i en torr stekpanna och gnugga sedan bort lite av skalen med hjälp av en handduk.
Mixa hasselnötterna i en matberedare i några minuter, tills massan börjar få en krämig konsistens.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop.

Liknande recept