Vegansk mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

Efterrätt
60 min
Antal personer: 6
En saftig och oemotståndlig pepparkaka som är fri från mjölk, gluten och vitt raffinerat socker. Denna kommer garanterat att bli en favorit till julfikat! 

Ingredienser

Pepparkaka

2 dl glutenfri mjölmix
2,5 dl Kung Markatta Mandelmjöl
2 dl Kung Markatta Kokossocker
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk mald kryddnejlika
2 tsk bakpulver
100 g smält mjölkfritt margarin
1 dl Kung Markatta Kokosgrädde
2 dl Kung Markatta Kokosmjölk

Apelsinfrosting

60 g mjölkfritt margarin
200 g vegansk cream cheese
5-6 dl sukrin melis eller florsocker
1 apelsin

Instruktioner

Gör pepparkakan så här

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
Smörj eller spraya en brödform med exempelvis kokosolja.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret, kokosgrädde och kokosmjölk och blanda ihop till en jämn smet. Blanda inte mer än nödvändigt. 5. Fyll nu upp smeten i brödformen och baka i ugnen cirka 30-45 minuter (tiden blir kortare med en stor form och längre med en liten form). Använd en sticka då och då för att se om kakan börjar bli klar.
Ta ut och låt svalna.

Apelsinfrosting

Vispa ihop mjölkfritt margarin och vegansk cream cheese i en bunke tills det går ihop, skrapa ner från kanterna ett par gånger.
Tillsätt nu lite florsocker/sukrin melis i taget tills du får en konsistens som du är nöjd med.
Riv i apelsinzest i frostingen och eventuellt lite juice, smaka av tills du får en god smak.
Låt vila i kylen tills kakan har svalnat ordentligt och spritsa sedan din frosting på pepparkakan eller bred på att rikligt lager.
Toppa med mer apelsinzest och njut!

Liknande recept