Raw pannacotta med kokosgrädde, lime och grillad ananas

Efterrätt
45 min
Antal personer:
Sött och syrligt i en oslagbar kombination.

Ingredienser

Pannacotta

2 dl blötlagda cashewnötter
1 msk Kung Markatta Agavesirap
2 dl Kung Markatta Kokosgrädde
3 msk Kung Markatta Pressad lime
1 nypa salt
¾ dl smält Kung Markatta Kokosolja
1 burk Kung Markatta Konserverad ananas
Zest från 1 lime

Topping

340 g (en burk) Kung Markatta Konserverad ananas
2 msk Kung Markatta Agavesirap
4 nypor kardemumma

Instruktioner

Pannacotta

Smält kokosoljan i ett vattenbad.
Mixa alla övriga ingredienser i en blender.
När smeten är len, tillsätt den smälta kokosoljan och mixa lite till.
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen.
Denna dessert är verkligen busenkel och görs med fördel dagen innan.

Topping

Lägg ananasen som ska grillas på en grilltallrik, alternativt sätt dem på spett, och ringla över några droppar agavesirap för att påskynda karamellisering av frukten.
När ananasen fått fin färg, toppa den kalla pannacottan med de varma ananasbitarna och strö över ett par nypor kardemumma.

Liknande recept