Onigiri med lax och avokadofyllning

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
En enkel variant av de populära japanska risbollarna Onigiri. I receptet blandas samtliga ingredienser i riset innan man formar till bollar/trekanter. Här med en härlig fyllning bestående av lax, avokado, sesamfrön och salladslök. Onigiri serveras med en sojadip och passar bra till mellanmål eller lunch.
Receptkreatör:

Ingredienser

Onigiri

Kung Markatta Grötris för fyra personer + dubbla mängden vatten
1/2 tsk salt
1 tsk Kung Markatta Rårörsocker
1 msk risvinäger
70 g salladslök, finhackad
1 1/2 msk Kung Markatta Svarta Sesamfrön
150 g lax (från hållbara källor), finhackad
1/2 avokado, finhackad
1 noriark

Dip

1 dl Kung Markatta Äkta Japansk Soja
1 tsk wasabi

Till servering

Sesamfrön
Finhackad salladslök

Instruktioner

Onigiri

Koka riset enligt förpackningens anvisningar, med dubbla mängden vatten och tillsätt även salt, socker och risvinäger.
Låt svalna något och tillsätt salladslök, sesamfrön, lax och avokado.
Forma till bollar eller trekanter och sätt eventuellt på noriark klippta i lagom stora bitar.

Dip

Blanda ihop soja och wasabi.

Till servering

Servera risbollarna med sojasåsen och strö över extra sesamfrön och salladslök.

Liknande recept