En enkel variant av de populära japanska risbollarna Onigiri. I receptet blandas samtliga ingredienser i riset innan man formar till bollar/trekanter. Här med en härlig fyllning bestående av lax, avokado, sesamfrön och salladslök. Onigiri serveras med en sojadip och passar bra till mellanmål eller lunch.
Receptkreatör: Lina Abrahamsson
Onigiri
Kung Markatta Grötris för fyra personer + dubbla mängden vatten
1/2 tsk salt
1 tsk Kung Markatta Rårörsocker
1 msk risvinäger
70 g salladslök, finhackad
1 1/2 msk Kung Markatta Svarta Sesamfrön
150 g lax (från hållbara källor), finhackad
1/2 avokado, finhackad
1 noriark
Dip
1 dl Kung Markatta Äkta Japansk Soja
1 tsk wasabi
Till servering
Sesamfrön
Finhackad salladslök
Onigiri
Koka riset enligt förpackningens anvisningar, med dubbla mängden vatten och tillsätt även salt, socker och risvinäger.
Låt svalna något och tillsätt salladslök, sesamfrön, lax och avokado.
Forma till bollar eller trekanter och sätt eventuellt på noriark klippta i lagom stora bitar.
Dip
Blanda ihop soja och wasabi.
Till servering
Servera risbollarna med sojasåsen och strö över extra sesamfrön och salladslök.
Ingredienser
Onigiri
Kung Markatta Grötris för fyra personer + dubbla mängden vatten
1/2 tsk salt
1 tsk Kung Markatta Rårörsocker
1 msk risvinäger
70 g salladslök, finhackad
1 1/2 msk Kung Markatta Svarta Sesamfrön
150 g lax (från hållbara källor), finhackad
1/2 avokado, finhackad
1 noriark
Dip
1 dl Kung Markatta Äkta Japansk Soja
1 tsk wasabi
Till servering
Sesamfrön
Finhackad salladslök
Instruktioner
Onigiri
Koka riset enligt förpackningens anvisningar, med dubbla mängden vatten och tillsätt även salt, socker och risvinäger.
Låt svalna något och tillsätt salladslök, sesamfrön, lax och avokado.
Forma till bollar eller trekanter och sätt eventuellt på noriark klippta i lagom stora bitar.
Dip
Blanda ihop soja och wasabi.
Till servering
Servera risbollarna med sojasåsen och strö över extra sesamfrön och salladslök.