Glutenfria Pestomuffins

Bakning
30 min
Antal personer: 12
Matiga muffins är ett toppenbra mellistipsoch perfekt att ta med på utflykt. De här är glutenfria och blir jättegoda toppade med en klick pesto och tomat.

Ingredienser

1 dl Kung Markatta rismjöl eller quinoamjöl
5 dl Kung Markatta mandelmjöl
2 msk majsstärkelse
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 ½ dl vatten
½ tsk salt
½ dl Kung Markatta olivolja
1 tsk oregano
1 burk Kung Markatta pesto
6 st körsbärstomater, halverade

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda ihop mjölerna med bakpulver.
Vispa äggen i en separat skål och blanda med salt, oregano och vatten.
Rör ner mjölblandningen.
Häll upp i muffinsformar och lägg en klick pesto i mitten ovanpå varje muffin.
Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut och ät ljumma eller avsvalnade.

Liknande recept