Potatis- & linssallad med dillvinägrett

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
En sallad med rostad potatis och nykokta linser som slungas i en dillvinägrett, det går inte av för hackor det. Om den dessutom toppas med sparris, peppriga rädisor och söta jordgubbar är det garanterad succé. Salladen fungerar lika bra på middagsbordet som på picknickfilten.

Ingredienser

800 g färskpotatis
2 msk Kung Markatta Olivolja
1 rödlök
1,5 dl okokta Kung Markatta Belugalinser
5 stjälkar sparris
5 rädisor
8 jordgubbar
Dill
VINÄGRETT
4 msk Kung Markatta Olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk Kung Markatta Lönnsirap
1 litet knippe dill, finhackad
1 litet knippe persilja, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
1 tsk flingsalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Halvera potatisarna och lägg på en plåt. Ringla över olja och en stor nypa salt och rosta i 15 minuter. Skala en rödlök och skär i tunna skivor, ta ut plåten och lägg på rödlöken. Vänd runt allt och sätt tillbaka i ugnen 15 minuter till.
Koka under tiden linserna i rikligt med vatten i ca 15-17 minuter. Sätt en bambuångkorg eller vanlig sil över kastrullen med linser, skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar, lägg i silen/korgen, sätt på lock och låt ånga ett par minuter tills de mjuknat.
Kvarta rädisorna och jordgubbarna.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
Häll linser, potatis och rödlök i en stor skål, vänd ner vinägretten och slunga runt så allt är täckt och smakrikt. Vänd ner sparris, rädisor och jordgubbar och toppa med några dillkvistar.
Njut!

Relaterade produkter

Liknande recept