Glutenfria äppelpannkakor

Snacks
15 min
Antal personer: 15
De här äppelpannkakorna är en sundare glutenfri variant av tjocka amerikanska bananpannkakor, med äppelmos istället för banan. Snabba frukostpannkakor som smakar ljuvligt på hösten.

Ingredienser

Pannkakor

1 dl Glutenfria havregryn
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
1 dl osötat äppelmos
1 dl havremjölk
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
En nypa salt

Till stekning

Kung Markatta Kokosolja

Instruktioner

Pannkakor

Vispa ihop alla ingredienserna och låt stå och dra ihop sig ett par minuter.
Häll en tesked kokosolja i en medel varm stekpanna och klicka ut små tjocka pannkakor.
Det blir ca 15 minipannkakor per smet.

Tips

Använder man ett grövre havregryn kan man använda en mortel eller matberedare för att smula upp havregrynen till mjölliknande konsistens.
Eller helt enkelt bara smula grynen lite i handen så de löses upp bättre i smeten.

Relaterade produkter

Liknande recept