De här äppelpannkakorna är en sundare glutenfri variant av tjocka amerikanska bananpannkakor, med äppelmos istället för banan. Snabba frukostpannkakor som smakar ljuvligt på hösten.
Pannkakor
1 dl Glutenfria havregryn
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
1 dl osötat äppelmos
1 dl havremjölk
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
En nypa salt
Till stekning
Kung Markatta Kokosolja
Pannkakor
Vispa ihop alla ingredienserna och låt stå och dra ihop sig ett par minuter.
Häll en tesked kokosolja i en medel varm stekpanna och klicka ut små tjocka pannkakor.
Det blir ca 15 minipannkakor per smet.
Tips
Använder man ett grövre havregryn kan man använda en mortel eller matberedare för att smula upp havregrynen till mjölliknande konsistens.
Eller helt enkelt bara smula grynen lite i handen så de löses upp bättre i smeten.
Ingredienser
Pannkakor
1 dl Glutenfria havregryn
1 dl Kung Markatta Mandelmjöl
1 dl osötat äppelmos
1 dl havremjölk
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
En nypa salt
Till stekning
Kung Markatta Kokosolja
Instruktioner
Pannkakor
Vispa ihop alla ingredienserna och låt stå och dra ihop sig ett par minuter.
Häll en tesked kokosolja i en medel varm stekpanna och klicka ut små tjocka pannkakor.
Det blir ca 15 minipannkakor per smet.
Tips
Använder man ett grövre havregryn kan man använda en mortel eller matberedare för att smula upp havregrynen till mjölliknande konsistens.
Eller helt enkelt bara smula grynen lite i handen så de löses upp bättre i smeten.