Rødbetehummus med saltet sitron

Tillbehör
15 min
Antal personer: 4
Rödbetshummus är både gott och vackert och görs på ett kick med hjälp av vår rödbetsjuice. Toppa med färska örter, granatäpple och saltad citron om du vill lyxa till den.

Ingredienser

Rödbetshummus

2 burkar kikärtor
½ dl Kung Markatta olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk Kung Markatta tahini
1 ½ dl Kung Markatta rödbetsjuice
Blandade örter tex dill och mynta
Pitabröd

Saltad citron

1 ½ citron
1 msk Kung Markatta lönnsirap
½ tsk salt

Instruktioner

Mixa kikärtor, olja, vitlök, tahini och rödbetsjuice till en slät röra.
Smaka av med salt och lite pressad citron.
Toppa hummusen med lite ringlad olja, örter och kanske granatäpple och saltad citron. Servera med pitabröd.
För att göra saltad citron, skala av skalet på citronen med potatisskalare och strimla fint med kniv.
Blanda med saft från 1 citron, lite salt och lönnsirap.
Låt stå minst 15 minuter.

Liknande recept