Tomatsoppa på två sätt - för vuxna och barn

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Man kan göra båda samtidigt genom att först hälla upp vuxenportionerna och sedan hälla i pastan, koka färdigt och sätta  Här är ett smart tips och recept för föräldrar som inte vill laga två helt olika rätter till sina barn och sig själva men ändå äta något mer spännande än barnens smakpreferenser. Koka den här milda tomatbuljongen och använd som bas och vänd ner färsk pasta i barnens skålar och svartkål, kryddor och burrata i de vuxnas. En rätt - två smaker. Vardagshack deluxe!

Ingredienser

Tomatbuljong
2 msk olivolja
1 lök, skalad och finhackad
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 x burk krossade tomater
1 liter grönsaksbuljong 
1/2 bunt basilika, grovhackad 
Ca 2,5 dl kokta kikärtor
Salt och peppar
Barntopping
1 paket färsk ravioli
Parmesan
Vuxentopping 
Hackad svartkål eller grönkål 
1 burrata eller stor mozzarella
Marinerade rostade grönsaker
1 tsk chiliflingor

Instruktioner

Värm olja i en stor gryta på medelvärme. Lägg i lök och låt steka i 5 minuter. Lägg i vitlöken och en stor nypa salt och låt fräsa i ett par minuter, ha sedan i tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater, buljong och hälften av basilikan. Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca 15 minuter. Vänd ner kikärtorna och ge det ett par minuter till.
För att göra barnversionen, häll i pastan direkt i kastrullen och låt koka i 1-2 minuter. Toppa med basilika. 
För att göra vuxenversionen, häll upp soppan i skålar, bryt över ost och toppa med svartkål, grönsaker och chiliflingor. Toppa med basilika.

Relaterade produkter

Liknande recept