Baka en smarrig tårta som passar alla!

Letar du efter recept på enkla tårtor att bjuda på till kalaset eller festen? Söker du glutenfria, laktosfria eller veganska tårtor - eller kanske tårtor med naturliga ekologiska råvaror och mindre vitt socker? Då har du hittat rätt!

Här står kalasets mittpunkt, tårtan, i fokus! Vi har massvis av inspirerande recept på enkla, goda och kreativa tårtor som passar alla – allergiker, barn, vegetarianer och alla som vill äta lite mer ekologiskt.

Vad sägs om en vegansk pavlova på en botten av aquafaba - maräng av kikärtsspad? Toppa den med en syrlig lemoncurd, krämig havregrädde och säsongens bär eller frukter. Älskar du de amerikanska tårttrenderna men vill skippa tillsatserna ska du testa vår lyxiga veganska björnbärs- och lakritstårta eller naked mudcake med choklad, hasselnöt och smörkräm.

Trendiga tårtor utan tillsatser – går det?

Veganska tårtor, Dripcakes, Naked cakes och fantastiska kreativa tårtor är den nya trenden och vi är många som älskar de inspirerande filmerna på de här kreativa skapelserna. Men hur är det med alla tillsatser, konstiga färgämnen och finns det ekologiska alternativ? Javisst!

Många av de trendiga amerikanska tårtorna innehåller tyvärr en del konstgjorda ingredienser och tillsatser.

Men så behöver det såklart inte vara! Faktum är att det ofta är enkelt att byta ut de konstgjorda ingredienserna mot naturliga, ekologiska alternativ. De veganska alternativen, t.ex. den veganska kokos- och jordgubbstårtan bakas med naturliga ingredienser som nötter och kokosmjölk och i de glutenfria tårtorna använder vi bland annat ekologiskt mandelmjöl, potatismjöl och kokosmjöl – inga konstigheter!

Vill du baka moderna och lyxigt dekorerade tårtor som är helt fria från onödiga e-ämnen? Då kan du lugnt bläddra runt bland våra recept. De är inspirerade av de senaste trenderna men innehåller bara naturliga varor, många märkta med Äkta vara, KRAV och Fairtrade.

Kalastårtan som alla barn kan äta

Barnens kalas närmar sig och du letar febrilt efter en tårta som alla kompisarna kan äta… Känner du igen dig? Letar du också efter en barnvänlig tårta som är fri från allergener? Bland våra recept finns flera tårtor utan gluten, laktos, ägg och såklart helt veganska varianter.

Det kan verka svårt att hitta en tårta som passar alla, men här finns både enkla och väldigt goda tårtrecept utan de vanligaste allergenerna. De naturliga och tillsatsfria ingredienserna i recepten gör dessutom att du kan känna dig trygg när du bakar en av våra tårtor! Och just det, nämnde vi att de är barnsligt goda?

Till sommarkalaset kanske det kan passa med vår veganska och glutenfria jordgubbstårta? Det är en fryst raw-tårta med jordgubbsmousse som toppas med färska jordgubbar. Eller kanske kan den veganska cheesecaketårtan med smak av salt karamell, toppad med popcorn vara den perfekta tårtan för kalaset?

Filter

Valda filter

Inga filter valda