Vegansk kokos- och jordgubbstårta

Efterrätt
>60 min
Antal personer: 6
Nu kan du njuta av en somrig tårta helt fri från mjölkprodukter, gluten och tillsatt socker som dessutom inte kräver någon ugn. Här används endast naturliga ingredienser så som valnötter, dadlar och färska jordgubbar. Toppa tårtan med limegrädde och dina favoritbär!

Ingredienser

Tårtbotten

2,5 dl Kung Markatta Valnötter
2 dl Kung Markatta Kokosflingor
10 st Kung Markatta Dadlar
1 nypa salt

Jordgubbsfyllning

7 dl Kung Markatta Kokosflingor 
1 dl Kung Markatta Kokosolja 
0,75 liter färska jordgubbar
1 dl väl kyld Kung Markatta Kokosmjölk 
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver

Topping

3 dl sojagrädde eller annan valfri grädde
1 lime + zest
Färska bär
Citronmeliss

Instruktioner

Tårtbotten

Mät upp alla ingredienser till botten och mixa i en matberedare eller mixer tills du får en kladdig massa. Tryck nu ut botten i en springform och ställ i kylen medan du fortsätter med nästa lager.

Jordgubbsfyllning

Mät upp kokosflingor och mixa dessa i en matberedare eller mixer tills du får ett kokossmör. Ha lite tålamod här, detta kan ta upp till 15 minuter och du kan behöva mixa i intervaller för att inte riskera att maskinen blir överhettad.
När du uppnått ett krämigt kokossmör - tillsätt kokosolja och mixa snabbt ihop. Därefter tillsätter du jordgubbarna, kokosmjölk och vaniljpulver och mixar tills du får en krämig konsistens.
Ta ut din botten från kylen och häll fyllningen i formen, bred ut fyllningen så du får en jämn och snygg kant och ställ sedan tårtan i frysen minst en timme.
Fyll upp grädde i en skål, tillsätt limejuice samt limezest och vispa upp grädden.

Topping

Ta ut tårtan ur frysen och ta bort den löstagbara kanten på springformen. Bred ut limegrädden på önskat vis och toppa med massor av färska bär, limezest och citronmeliss.

Liknande recept