Krämig bön- och kronärtskocksröra

Tillbehör
>60 min
Antal personer:
Tjock, krämig och vitlökig. Den här användbara röran får en frisk syrlighet från kronärtskockhjärtan och äppelcidervinäger. Den är perfekt att ha med sig i en burk tillsammans med färska grönsaker som ett proteinrikt, mättande och urgott mellanmål!
Receptkreatör:

Ingredienser

2 hela vitlökar
0,5 dl + 1 msk olivolja
1 burk små vita bönor
1 burk kronärtskockshjärtan
1 msk äppelcidervinäger
2 msk tahini med salt
1 msk färskpressad citronjuice
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Värm ugnen till 200°.
Skär toppen av de hela vitlökarna. Ringla över 1 msk olivolja, strö över lite salt och linda in dem först i bakplåtspapper och därefter i aluminiumfolie. Förslut dem ordentligt. Rosta i ugnen i 1 timme, tills klyftorna är mjuka och gyllenbruna. När vitlökarna har svalnat tryck ut de mjuka klyftorna.
Mixa samtliga ingredienser i en blender eller matberedare i ca två minuter tills du får en len och slät röra. Stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger under processen.
Smaka av med salt och peppar och mixa i ytterligare två minuter tills du får en riktigt len och krämig röra. Genom att mixa röran länge vispar man luft i den vilket göra röran lättare och krämigare.
Servera tillsammans med färska grönsaker eller riskakor.
Röran håller sig i kylen i upp till tre dagar.

Relaterade produkter

Liknande recept