Falafel

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Falafel är verkligen supergott, enkelt och lätt att variera med olika typer av smaksättningar samt serveringsalternativ. Detta är ett rätt klassiskt grundrecept på falafel som är smaksatt med vitlök, spiskummin och lite chili. Gott att servera i pitabröd eller till ris med blandade grönsaker.
Receptkreatör:

Ingredienser

2 st burkar Kung Markatta Kikärtor
1 gul lök, finhackad
1/2 dl majsstärkelse
2-3 st vitlöksklyftor, pressade
1 1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1 kruka färsk persilja
En gnutta citronsaft
Kung Markatta Neutral olja (till stekning)

Instruktioner

Skölj kikärtorna och blanda dem med övriga ingredienser.
Mixa allt med stavmixer till en smet som gärna får vara lite grovt mixad.
Forma till bollar/biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek falafeln först på hög värme tills den fått en yta och sedan på medelvärme några minuter på varje sida. Låt bollarna få en rejäl stekyta innan du vänder på dem.
Servera direkt med valfria tillbehör  - gärna Kung Markatta Vitlökssås.

Liknande recept