Kryddiga risbiffar

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 6
Detta recept är ett följdrecept till den här vackert gröna asiatiska soppan, för att det är klimatsmart att skapa två måltider av en! Sväng ihop risbiffar av det kokta riset och använd soppan till en god och syrlig dippsås. Servera biffarna i en skål med sallad av kylskåpsrester. Det går fint att skippa fetaosten för att göra biffarna veganska. Häll då i en skvätt lime för samma syrlighet.
Receptkreatör:

Ingredienser

1 dl Kung Markatta Stora vita bönor
2 msk havregryn
1 tsk potatismjöl
1 msk vatten
1 tsk Kung Markatta Pressad ingefära
1 tsk Kung Markatta Lönnsirap
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
½ tsk flingsalt
1 stor nypa cayennepeppar
1 morot, grovriven
1 näve färska örter eller spenat, grovhackade
2 dl kokt Kung Markatta Svart thairis (från soppan)
50 g fetaost
Kung Markatta Neutral olja

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.
Mixa bönor, havregryn, potatismjöl, vatten, ingefära, lönnsirap och kryddorna i en matberedare.
Häll bönblandningen över riset, vänd ner morötter och grönt och smula ner fetaosten. Knåda tills allt håller ihop.
Forma 6 små biffar (ca ½ dl var) med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med olja och baka i ugnen i 25-30 minuter.
Servera biffarna i en skål med en sallad på kylskåpsrester och citrongrässoppan som dippsås.

Liknande recept