Dessa falafeltapas serveras på rågbröd och toppas med picklad rödlök och vitlökssås. Fantastiskt goda tapas som passar bra som förrätt, på en buffé eller som ett matigt drinktilltugg.
Receptkreatör: Lina Abrahamsson
Grundreceptet för Falafel hittar du här
3 skivor Kung Markatta rågbröd
Valfri sallad alt groddar/skott
Kung Markatta vitlökssås
Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl Kung Markatta Äppelcidervinäger
1 dl vatten
1/2 dl Kung Markatta rårörsocker Fair Trade
1 tsk salt
Picklad rödlök
Skala och strimla löken tunt. Koka upp äppelcidervinäger, vatten, socker och salt tills sockret smält och låt sedan lagen svalna lite innan du lägger ner rödlöken.
Låt löken stå minst 30 minuter i kylskåp men gärna längre.
Falafeltapas
Dela brödet i mindre bitar, lägg på sallad/skott och falafel, toppa med rödlök och vitlökssås.
Dra gärna några drag med pepparkvarnen som avslutning.
Ingredienser
Grundreceptet för Falafel hittar du här
3 skivor Kung Markatta rågbröd
Valfri sallad alt groddar/skott
Kung Markatta vitlökssås
Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl Kung Markatta Äppelcidervinäger
1 dl vatten
1/2 dl Kung Markatta rårörsocker Fair Trade
1 tsk salt
Instruktioner
Picklad rödlök
Skala och strimla löken tunt. Koka upp äppelcidervinäger, vatten, socker och salt tills sockret smält och låt sedan lagen svalna lite innan du lägger ner rödlöken.
Låt löken stå minst 30 minuter i kylskåp men gärna längre.
Falafeltapas
Dela brödet i mindre bitar, lägg på sallad/skott och falafel, toppa med rödlök och vitlökssås.
Dra gärna några drag med pepparkvarnen som avslutning.