Falafeltapas med picklad rödlök och vitlökssås

Förrätt
15 min
Antal personer: 4
Dessa falafeltapas serveras på rågbröd och toppas med picklad rödlök och vitlökssås. Fantastiskt goda tapas som passar bra som förrätt, på en buffé eller som ett matigt drinktilltugg.
Receptkreatör:

Ingredienser

Grundreceptet för Falafel hittar du här

3 skivor Kung Markatta rågbröd
Valfri sallad alt groddar/skott
Kung Markatta vitlökssås

Picklad rödlök

1 st rödlök
1 dl Kung Markatta Äppelcidervinäger
1 dl vatten
1/2 dl Kung Markatta rårörsocker Fair Trade
1 tsk salt

Instruktioner

Picklad rödlök

Skala och strimla löken tunt. Koka upp äppelcidervinäger, vatten, socker och salt tills sockret smält och låt sedan lagen svalna lite innan du lägger ner rödlöken.
Låt löken stå minst 30 minuter i kylskåp men gärna längre.

Falafeltapas

Dela brödet i mindre bitar, lägg på sallad/skott och falafel, toppa med rödlök och vitlökssås.
Dra gärna några drag med pepparkvarnen som avslutning.

Relaterade produkter

Liknande recept