Vegostrimlor i salladsblad med picklad rödlök och koriander

Förrätt
30 min
Antal personer:
En härlig, lättlagad tex-mex inspirerad rätt, där salladsblad fylls med vegostrimlor, krispiga grönsaker, avokado, picklad rödlök och koriander. Allt toppas med ringlad vitlökssås. En perfekt liten snabblagad rätt till vardags eller en förrätt att fira in helgen med.

Ingredienser

2 förpackningar Kung Markatta Vegostrimlor 1 msk Kung Markatta Rapsolja
8 st salladsblad, gärna romansallad 1/2 gurka2 avokador 10 st sockerärter
1 rödlök 1 dl vatten 1 dl ättikssprit 1/2 dl Kung Markatta Rårörsocker Fairtrade 1/2 tsk salt
Koriander Kung Markatta Vitlökssås

Instruktioner

Börja med att picka rödlöken. Skiva rödlöken och lägg i en skål. Koka upp vatten, ättikssprit, rårörsocker och salt tills sockret smält och häll lagen över rödlöken. Låt stå medan du förbereder resten av måltiden.
Stek vegostrimlorna i rapsolja några minuter tills de fått fin färg. Skölj salladsbladen, tärna gurka och avokado, strimla sockerärterna. Lägg vegostrimlor och grönsaker i salladsbladen, lägg över picklad rödlök och koriander. Ringla till sist över vitlökssås. Servera direkt.

Liknande recept