Grillad hjärtsallad med örtsås och en tunn sötsyrlig tahinisås. Toppad med en dukkah med blandannat torkad oregano och pistagenötter. Grillad marinerad tofu vid sidan.
Mixa örter, vitlök, citronsaft och olja med en stavmixer eller i en matberedare.
Smaka av med salt och peppar.
Fixa dukkahn genom att rosta pistagenötter och korianderfrön i en torr stekpanna på medelvärme, cirka 2-3 minuter.
Rör om då och då, se till att de inte bränns.
Ta av från värmen och låt svalna.
Lägg det sen i en mixer och tillsätt spiskummin, chili, oregano och salt.
Kör några varv tills det blir små bitar men inte alltför finfördelat.
Alternativt hackar du upp det på en skärbräda.
Vispa tahini med citronsaft i en skål.
Späd med vatten till en krämig konsistens.
Tillsätt två teskedar lönnsirap och spara två teskedar till uppläggningen och droppa över precis innan servering
Grilla tempehn, först över hög värme, lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas en stund. Eller lägg dem i en ugnsform och efterstek dem i ugnen i 5–10 minuter på 180 grader.
Klyv hjärtsalladen på längden, pensla med lite olivolja. Håll hjärtalladen med en tång med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om salladen tagit färg. Salta och servera direkt.
Mixa örter, vitlök, citronsaft och olja med en stavmixer eller i en matberedare.
Smaka av med salt och peppar.
Fixa dukkahn genom att rosta pistagenötter och korianderfrön i en torr stekpanna på medelvärme, cirka 2-3 minuter.
Rör om då och då, se till att de inte bränns.
Ta av från värmen och låt svalna.
Lägg det sen i en mixer och tillsätt spiskummin, chili, oregano och salt.
Kör några varv tills det blir små bitar men inte alltför finfördelat.
Alternativt hackar du upp det på en skärbräda.
Vispa tahini med citronsaft i en skål.
Späd med vatten till en krämig konsistens.
Tillsätt två teskedar lönnsirap och spara två teskedar till uppläggningen och droppa över precis innan servering
Grilla tempehn, först över hög värme, lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas en stund. Eller lägg dem i en ugnsform och efterstek dem i ugnen i 5–10 minuter på 180 grader.
Klyv hjärtsalladen på längden, pensla med lite olivolja. Håll hjärtalladen med en tång med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om salladen tagit färg. Salta och servera direkt.