Grillad paprika och spetskål med ramslöksvinaigrette

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Grillad paprika och spetskål med en vinaigrette på ramslöksolja, äppelcidervinäger och citron. Toppad med oregano och svartpeppar mix

Ingredienser

4 st paprikor
4 st små spetskål
1 msk oregano
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk flingsalt

Vinaigrette

1 dl ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ citron
flingsalt

Instruktioner

Tänd grillen, när det fortfarande brinner, grilla paprikorna hårt runtom så att de blir svarta på utsidan.
Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter.
Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen.
Skär ner dem i jämnstora bitar.
Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja.
Lägg dem med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg.
Vänd dem och lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas i ca 20-30 minuter, beroende på storlek och värme.
Lägg oreganon, svartpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Mixa ramslöksoljan, vinägern och citronen, smaka av med salt.
Droppa vinaigretten över den grillade paprikan och spetskålen och avsluta med den torkade kryddan precis innan servering.

Liknande recept