Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
Tomat
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Grillad paprika och spetskål med ramslöksvinaigrette
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Grillad paprika och spetskål med en vinaigrette på ramslöksolja, äppelcidervinäger och citron. Toppad med oregano och svartpeppar mix
Ingredienser
Instruktioner
4 st paprikor
4 st små spetskål
1 msk oregano
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk flingsalt
Vinaigrette
1 dl ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ citron
flingsalt
Tänd grillen, när det fortfarande brinner, grilla paprikorna hårt runtom så att de blir svarta på utsidan.
Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter.
Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen.
Skär ner dem i jämnstora bitar.
Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja.
Lägg dem med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg.
Vänd dem och lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas i ca 20-30 minuter, beroende på storlek och värme.
Lägg oreganon, svartpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Mixa ramslöksoljan, vinägern och citronen, smaka av med salt.
Droppa vinaigretten över den grillade paprikan och spetskålen och avsluta med den torkade kryddan precis innan servering.
Ingredienser
4 st paprikor
4 st små spetskål
1 msk oregano
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk flingsalt
Vinaigrette
1 dl ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ citron
flingsalt
Instruktioner
Tänd grillen, när det fortfarande brinner, grilla paprikorna hårt runtom så att de blir svarta på utsidan.
Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter.
Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen.
Skär ner dem i jämnstora bitar.
Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja.
Lägg dem med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg.
Vänd dem och lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas i ca 20-30 minuter, beroende på storlek och värme.
Lägg oreganon, svartpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Mixa ramslöksoljan, vinägern och citronen, smaka av med salt.
Droppa vinaigretten över den grillade paprikan och spetskålen och avsluta med den torkade kryddan precis innan servering.
Liknande recept
Grillade flatbread med pebresås
Vegogrillbricka
Raw pannacotta med kokosgrädde, lime och grillad ananas
Grillad smörgås med grönkålspesto
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier