Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
Tomat
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Grillade portabellosvampar med krämig kikärtsröra
Huvudrätt
60 min
Antal personer: 4
Grillade misomarinerade portabellosvampar med krämig kikärtsröra, toppad med rostade kikärter och torkad oregano
Ingredienser
Instruktioner
4 st stora portabellosvampar
Kung Markatta olivolja
torkad oregano
färska örter, som körvel, basilika och vattenkrasse
Krämig kikärtröra
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk finhackad schalottenlök
1 msk finhackad vitlök
1 dl vegan grädde
2 msk rödvinvinäger
300 g Kung Markatta kokta kikärter
flingsalt och svartpeppar
Misomarinad
4 msk Kung Markatta neutral olja
2 msk mörk miso
2 msk Kung Markatta tamarisoja
saften från ½ citron
1 msk rörsocker
1 vitlöksklyfta
Rostade kikärter
100 g Kung Markatta kokta kikärter
1 msk Kung Markatta olivolja
flingsalt och svartpeppar
Mixa alla ingredienser till marinaden med en stavmixer eller i en matberedare.
Ansa svampen och skär den i 5 mm tjocka skivor.
Lägg dem på ett bakplåtspapper och pensla med marinaden.
Vänd och pensla andra sidan.
Häll en matsked olivolja i en kastrull och ställ den på medelvärme.
Lägg i lök och vitlök och stek tills den är mjuk utan att den tar färg.
Häll i vinägern och grädden och rör om några gånger.
Tillsätt kikärterna, fortsätt röra så att allt blandas ordentligt, sänk värmen något och låt sjuda på låg värme i ca 5 minuter.
Mixa den slät med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Fortsätt med de rostade kikärterna.
Lägg 100 g kikärter på hushållspapper så de torkar en aning.
Lägg dem sedan i en bunke och tillsätt oljan, salt och peppar.
Rosta kikärtorna antingen genom att slunga dem i en sil över glöden eller i ett jämt lager på bakplåtspapper i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Tänd grillen och låt det bli fin och mjuk glöd.
Grilla svampen på gallret, vänd och pensla då och då med lite mer av marinaden.
När svampen börjar få en fin karamelliserad gyllenbrun yta är den färdig.
Ingredienser
4 st stora portabellosvampar
Kung Markatta olivolja
torkad oregano
färska örter, som körvel, basilika och vattenkrasse
Krämig kikärtröra
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk finhackad schalottenlök
1 msk finhackad vitlök
1 dl vegan grädde
2 msk rödvinvinäger
300 g Kung Markatta kokta kikärter
flingsalt och svartpeppar
Misomarinad
4 msk Kung Markatta neutral olja
2 msk mörk miso
2 msk Kung Markatta tamarisoja
saften från ½ citron
1 msk rörsocker
1 vitlöksklyfta
Rostade kikärter
100 g Kung Markatta kokta kikärter
1 msk Kung Markatta olivolja
flingsalt och svartpeppar
Instruktioner
Mixa alla ingredienser till marinaden med en stavmixer eller i en matberedare.
Ansa svampen och skär den i 5 mm tjocka skivor.
Lägg dem på ett bakplåtspapper och pensla med marinaden.
Vänd och pensla andra sidan.
Häll en matsked olivolja i en kastrull och ställ den på medelvärme.
Lägg i lök och vitlök och stek tills den är mjuk utan att den tar färg.
Häll i vinägern och grädden och rör om några gånger.
Tillsätt kikärterna, fortsätt röra så att allt blandas ordentligt, sänk värmen något och låt sjuda på låg värme i ca 5 minuter.
Mixa den slät med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Fortsätt med de rostade kikärterna.
Lägg 100 g kikärter på hushållspapper så de torkar en aning.
Lägg dem sedan i en bunke och tillsätt oljan, salt och peppar.
Rosta kikärtorna antingen genom att slunga dem i en sil över glöden eller i ett jämt lager på bakplåtspapper i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Tänd grillen och låt det bli fin och mjuk glöd.
Grilla svampen på gallret, vänd och pensla då och då med lite mer av marinaden.
När svampen börjar få en fin karamelliserad gyllenbrun yta är den färdig.
Liknande recept
Grillade flatbread med pebresås
Vegogrillbricka
Raw pannacotta med kokosgrädde, lime och grillad ananas
Grillad smörgås med grönkålspesto
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier