Kryddig linsgryta och stekpannebröd

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En färgstark och kryddig linsgryta med indiska influenser. Otroligt lättlagad och underbar. Servera gärna grytan tillsammans med ett gott stekpannebröd alternativt naanbröd.
Receptkreatör:

Ingredienser

1 ½ msk Kung Markatta rapsolja
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 röd chili, finhackad och urkärnad
En bit färsk ingefära, ca 3-4 cm, riven
2 tsk gurkmeja
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 burk Kung Markatta krossade tomater
1 burk Kung Markatta kokosmjölk
2 st Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
3 dl Kung Markatta röda linser
En påse färsk bladspenat, ca 65 g

Stekpannebröd

1 dl Kung Markatta mandelmjöl
1 dl Kung Markatta Vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk Kung Markatta rapsolja
1 dl filmjölk

Instruktioner

Hetta upp rapsolja i en kastrull eller en stekpanna och fräs lök, vitlök, chili, ingefära, gurkmeja, kanel och kardemumma någon minut under omrörning.
Tillsätt tomater, kokosmjölk och buljongtärningar, låt koka upp.
Lägg i linserna och låt grytan puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter.
Vänd i spenaten och servera grytan direkt, gärna tillsammans med stekpannebröd (se nedan).
Blanda alla ingredienser och platta ut till tre eller fyra bröd (beroende på storlek).
Stek i torr stekpanna på medelvärme i några minuter på varje sida.
Servera dem nygräddade till linsgrytan

Liknande recept