Ingefärspumpa med svartkål och quinoa

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Här är en en riktigt god varmrätt. Varm rostad pumpa vänds i en jättegod sötstark ingefärsmarinad så att den suger upp smak och serveras på en bädd av quinoa och svartkål och toppas med valnötter och granatäpple.

Ingredienser

1 stor pumpa (Butternut eller Hokkaido)
2 dl Kung Markatta Quinoa
1 tärning Kung Markatta grönsaksbuljong
1 stort knippe svartkål
1 dl Kung Markatta valnötter
1 dl granatäpplekärnor
Ingefärsdressing
1 dl Kung Markatta Italiensk Olivolja
3 msk Kung Markatta Lönnsirap
2 msk färsk riven ingefära
Saft och skal från 1 stor citron
1 tsk Kung Markatta Dijonsenap
1 tsk salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Skär pumpan i 4-5 cm tjocka bitar (låt kärnorna sitta kvar på bitarna). Lägg på en plåt, ringla över olivolja och salt och rosta i ca 25 minuter.
Koka under tiden upp en medelstor kastrull med vatten och lägg i buljongtärningen. Skölj quinoan och häll i kastrullen, låt koka i ca 12 minuter. Häll sedan bort resterande vatten.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Ta bort stjälkarna från svartkålen. Lägg bladen i en stor skål och häll i hälften av dressingen. Vänd runt tills alla kålblad är täckta.
När pumpan börjat få färg, ta ut den ur ugnen och pensla generöst med den resterande dressingen. Vänd även valnötterna i dressingen och lägg de på plåten. Sätt tillbaka in i ugnen ett par minuter så dressingen karamelliseras på pumpan, utan att den bränns.
Lägg upp quinoan på ett uppläggningsfat. Toppa med den dressade svartkålen och avsluta med pumpabitarna, valnötterna och granatäpplekärnor.

Liknande recept