4 msk sirap, tex Kung Markatta kokossirap eller lönnsirap
8 msk Kung Markatta kakao
1 näve Kung Markatta kokoschips
1 nypa havssalt
Lägg alla ingredienser, förutom de rostade hasselnötterna, i en matberedare och mixa till en slät massa. Tillsätt hälften av de rostade hasselnötterna mot slutet. Klä formen med bakplåtspapper. Fördela smeten i formen och gör ytan så slät som möjligt. Ställ kakan i kylen i en timme (alternativt i frysen om det ska gå ännu fortare). Dekorera kakan med resterande, rostade hasselnötter och kokos. Skär i mindre bitar och servera med färsk frukt och eventuellt en god vaniljglass.
Ingredienser
250 g Kung Markatta dadlar
100 g Kung Markatta hasselnötter
60 g rostade hasselnötter
2-3 msk Kung Markatta kokosolja
4 msk sirap, tex Kung Markatta kokossirap eller lönnsirap
8 msk Kung Markatta kakao
1 näve Kung Markatta kokoschips
1 nypa havssalt
Instruktioner
Lägg alla ingredienser, förutom de rostade hasselnötterna, i en matberedare och mixa till en slät massa. Tillsätt hälften av de rostade hasselnötterna mot slutet. Klä formen med bakplåtspapper. Fördela smeten i formen och gör ytan så slät som möjligt. Ställ kakan i kylen i en timme (alternativt i frysen om det ska gå ännu fortare). Dekorera kakan med resterande, rostade hasselnötter och kokos. Skär i mindre bitar och servera med färsk frukt och eventuellt en god vaniljglass.