Veganska lingon- & chokladpraliner

Efterrätt
60 min
Antal personer: 20
Syrliga, söta och alldeles förträffliga! Fyllda med dadlar, lönnsirap och lingonpulver får dessa praliner smaklökarna att göra glädjeskutt i munnen.
Receptkreatör:

Ingredienser

Praliner

100 g Kung Markatta Dadlar
½ dl Kung Markatta Lönnsirap
1 msk Kung Markatta Neutral Kokosolja, smält
3 msk Kung Markatta Kokosmjöl
1 msk Kung Markatta Lingonpulver + extra att pudra över
100 g ekologisk vegansk vit choklad (alternativt icke-vegansk choklad)

Instruktioner

Praliner

Blötlägg dadlarna i vatten i 30 minuter. Krama ur överflödig vätska och hacka grovt.
Mixa dadlar, lönnsirap och kokosolja till en jämn massa.
Med hjälp av en slev rör ihop med kokosmjöl och lingonpulver. Låt stelna i kylen i minst en timme.
Rulla till små bollar.
Temperera chokladen genom att smälta 1/3 över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°.
Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pudra med lingonpulver och låt stelna.
Förvara pralinerna i kylen.

Liknande recept