Vegansk lakritsknäck toppad med flingsalt

60 min
Antal personer: 20
Visst går det att baka vegansk knäck! Det här receptet ger en god vegansk knäck smaksatt med lakritspulver. Och flingsaltet på toppen blir pricken över i – den här knäcken får oss att önska att det vore jul året om. 

Ingredienser

1 dl ljus sirap
1 dl Kung Markatta kokossocker
1 dl Kung Markatta kokosgrädde
½ dl Kung Markatta kokosflingor
1 msk mjölkfritt margarin
1 msk Kung Markatta lakritspulver eller efter smak
Flingsalt

Instruktioner

1. Koka upp sirap, kokossocker, kokosgrädde och lakritspulver i cirka 20 minuter. Gör ett kulprov för att se om knäcken är klar. (Häll iskallt vatten i en liten skål och droppa i lite av knäcksmeten, går smeten att forma till en kula är den klar.) Vill du ha en hårdare och brytbar knäck så kokar du den lite längre.
2. När du är nöjd med konsistensen på din knäck tar du bort den från plattan, tillsätter margarin och kokosflingor.
3. Fyll nu upp smeten i klassiska knäckformar eller bred snabbt ut den på ett bakplåtspapper, toppa med flingsalt och mer lakritspulver om du önskar. Låt stelna och njut sedan av en magisk knäck!

Liknande recept