Vill du baka goda, rättvisa och ekologiska kladdkakor? Då har du hittat rätt! Vi har både recepten och produkterna.

En hel tema-sida ägnad åt den ljuvliga kladdkakan, ett av våra mest älskade bakverk! Och vad finns inte att älska med kladdkaka? Den är himmelskt kladdig, chokladig, seg, söt och vansinnigt god! 

En kladdkaka är dessutom snabb och enkel att göra. Njut med vispad grädde, glass eller ett veganskt alternativ såsom kokosgrädde.

Recept på kladdkaka finns i en oändlig mängd variationer, här har vi samlat våra favoriter och tipsar även om ett par recept på brownies.

Här hittar du bland annat recept på kladdkaka med kokosolja, en klassisk kladdkaka med choklad, en vegansk eller raw kladdkaka, vit kladdkaka med syrlig citronsmak, LCHF-kladdkaka och inte minst en marängtäckt kladdkaka som varit finalist i kladdkake-SM!

Söker du ett recept på en vegansk kladdkaka som är glutenfri, mjölkfri och äggfri? Ja, då har vi det med - en alldeles underbar vegansk kladdkaka med rik chokladsmak, bakad utan de flesta allergener. Bara att njuta!

Via tips-rutan här nedanför visar vi på hur du kan ta ditt vanliga kladdkakerecept och enkelt piffa det till något alldeles extra.

Vill du göra den riktigt goda kladdkakan byter du ut alla ingredienser mot ekologiska och Fairtrade-märkta varor – våra goda produkter som passar perfekt i kladdkakan hittar du nedan.


Tips på hur du piffar till din kladdkaka!
Klassisk kladdkaka är förstås väldigt gott, men ibland är det kul att piffa sitt favoritrecept. Här kommer våra bästa piff-tips:
  1. För en kladdkaka med lite mer kolasmak och ett lägre GI, byt ut strösockret mot Kung Markattas kokossocker. Kokossocker ger inte samma sötma som vanligt socker, så om du vill kan du ta lite extra.
  2. Istället för ströbröd, använd Kung Markattas kokosflingor eller Kung Markattas sesamfrön i formen. Rosta gärna flingorna eller fröna i en torr stekpanna innan, så får du fram en ännu mer nötig smak.
  3. Strö lite flingsalt ovanpå kladdkakan innan du gräddar den för en extra spännande brytning mellan sött och salt.
  4. Rosta och hacka Kung Markattas Hasselnötter eller Valnötter och häll i smeten för en extra nötig kladdkaka.
  5. Häll några matskedar av Kung Markattas Skogshallonsylt i smeten för att få en somrig smak av hallon i chokladen. Eller varför inte vår Björnbärsmarmelad?
  6. Gör en smarrig frosting till kakan genom att blanda Kung Markattas vaniljsocker med vatten och kakao och bred på kakan när den svalnat.
  7. Ta 1-2 msk Kung Markattas lakritspulver i smeten för en oväntad lakritsöverraskning
  8. Smaksätt helt enkelt din kladdkaka med det du gillar mest, kanske kokos, torkad frukt eller någon annan favoritsmak för en lite mer lekfull kaka.
  9. Vill du göra en glutenfri kladdkaka? Byt ut vetemjöl i receptet till mandelmjöl eller kokosmjöl. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Valet av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak i kladdkakan.
  10. Håll koll på tiden och kakan, för vår erfarenhet är att kladdkakan alltid blir klar innan du tror! 

 

Våra recept på kladdkakor

Den riktigt goda fikan är förstås en kladdkaka med ekologiska ingredienser! Vi har samlat ihop alla våra goda kladdkakerecept här och tipsar även om våra bästa brownies. Vilken ska du prova först?!

Filter

Valda filter

Inga filter valda