Lättsockrat äppelmos med vanilj

Efterrätt
45 min
Antal personer: 1
När höstens äppelskörd bjuder på massor av fantastiska svenska äppelsorter gäller det att passa på. Koka en sats av detta goda äppelmos med vanilj och njut till frukostgröten, mellanmålsyoghurten, på ostbrickan eller till dessert ihop men en klick vispgrädde.
Receptkreatör:

Ingredienser

1 kg svenska äpplen (valfri sort)
1 dl vatten
1-1 1/2 dl Kung Markatta Rårörsocker
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver

Instruktioner

Äppelmos

Skala äpplena, kärna ur dem och skär i bitar.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet.
Låt koka på svag värme tills äpplena mjuknat i ca 20 minuter (lite olika tid beroende på äppelsort).
Mosa äpplena med en sked (låt gärna det finnas lite bitar kvar i moset).
Rör i sockret och vaniljpulvret tills sockret smält och allt blandats.
Tag kastrullen från plattan och häll upp moset på varma och rena burkar eller frys in det när det kallnat.

Liknande recept