Linssoppa med quinoa, kokosgrädde, basilika & citron

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 6
Den här lena linssoppan är populär hos både stora och små. Servera den gärna med quinoan och belugalinserna i separata skålar på bordet. På så vis kan alla själv bestämma hur mycket linser och quinoa de vill ha. Ett bra knep för att få barn att äta bättre och känna sig delaktiga.
Receptkreatör:

Ingredienser

600 g blomkål, skuren i mindre buketter
350 g rotselleri, skalad  och skuren i mindre bitar
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 l Kung Markattas grönsaksbuljong
400 ml Kung Markattas kokosgrädde (22%)
1 msk Kung Markattas kokosolja
10 färska basilikablad, grovt hackade
2,5 dl Kung Markattas belugalinser, rensade och avsköljda
3 msk Kung Markattas extra virgin olivolja
zest och juice från ½ citron
2 dl Kung Markattas vita quinoa

Instruktioner

Fräs vitlöken försiktigt i kokosoljan en minut, utan att den tar färg.
Tillsätt blomkål, rotselleri och buljong.
Låt koka i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
Koka belugalinserna i vatten i ca 15 minuter. Passa dem noga så att de inte kokar sönder. De ska vara al dente när de är klara. Häll av vattnet.
Rör ihop linserna med olivolja, zest och juice från citronen och smaka av med salt och peppar.
Koka quinoan enligt förpackning.
När soppan kokat klart tillsätt kokosgrädden och basilikabladen. Mixa den slät med en stavmixer eller i en blender.
Servera tillsammans med en stor sked belugalinser och quinoa. Rör ihop allt och ät!

Liknande recept