Belugalinssallad med sötstarka morötter och yoghurtsås

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En underbart mättande och smakrik sallad med harissarostade morötter, belugalinser, fetaost, knapriga frön och granatäpplekärnor. Ett perfekt bevis på att sallad kan vara så mycket mer spännande än bara sallad.

Ingredienser

Rostade morötter

1 påse morötter (500g)
1 msk harissa
2 tsk honung
1/2 tsk spiskummin
2 msk Kung Markatta olivolja 
Salt och peppar

Sallad

300 g Kung Markatta belugalinser
2 nävar blandade örter, mynta, persilja, dill 
2 avokado, hackade
1 påse blandad sallad
1 fetaost, bruten i bitar
0.5 dl valfria frön, rostade
1/2 granatäpple

Youghurtsås

1 dl yoghurt 
1/2 citron, juicen
2 msk Kung Markatta olivolja 
Salt och peppar

Instruktioner

Rostade morötter

Sätt ugnen på 200°C.
Skala och hacka morötterna i stora bitar och sprid ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Rör ihop harissa, honung, spiskummin, olja och en story nypa salt och vänd runt morötterna i marinaden.
Rosta i ca 25 minuter tills de börjar se lite brända ut mot ändarna.
Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen.

Youghurtsås

Rör ihop dressingen i en liten skål.
Hacka örterna och rör ner de kokta linserna tillsammans med hälften av dressingen.

Servering

Lägg upp sallad och linser på ett serveringsfat.
Toppa med morötterna, avokado, fetaost, granatäpple, fröer och ringla över resten av dressingen.

Relaterade produkter

Liknande recept