Om du rör ihop tahini, honung, en stor bit färskriven ingefära och en näve rostat bovete så får du världens kanske godaste frukostillbehör. Vi ringlar den över allt från yoghurt, chiapudding och gröt till fruktsallader och vaniljglass. Här har vi rört ut den i en yoghurt och toppat med färska bär.
Ingefärstahinisås
5 dl yoghurt
3 msk bovetefrön
4 msk tahini
2 msk honung
2 msk vatten
1 msk färsk riven ingefära
Topping
Färska bär och hackat äpple
Rosta bovetet i en torr panna på medelvärme i ett par minuter tills de fått lite färg. Låt svalna. Rör ihop tahini, honung, vatten oich ingefära och en nypa salt i en skål. Rör ner hälften av bovetefröna. Lägg 1-2 matskedar tahinisås i botten på 2 glasburkar, skeda över yoghurten och toppa med färsk frukt och bär och resten av de rostade fröna.
Ingredienser
Ingefärstahinisås
5 dl yoghurt
3 msk bovetefrön
4 msk tahini
2 msk honung
2 msk vatten
1 msk färsk riven ingefära
Topping
Färska bär och hackat äpple
Instruktioner
Rosta bovetet i en torr panna på medelvärme i ett par minuter tills de fått lite färg. Låt svalna. Rör ihop tahini, honung, vatten oich ingefära och en nypa salt i en skål. Rör ner hälften av bovetefröna. Lägg 1-2 matskedar tahinisås i botten på 2 glasburkar, skeda över yoghurten och toppa med färsk frukt och bär och resten av de rostade fröna.