Hemgjorda chokladbars med kokosfyllning

Snacks
30 min
Antal personer: 10
Du behöver bara fyra ingredienser för att göra en riktigt god och lite sundare variant av chokladbars med kokosfyllning. Så gott!

Ingredienser

3 msk Kung Markatta kokosolja
2 msk Kung Markatta lönnsirap
5 dl Kung Markatta kokosflingor
200 g mörk choklad (välj vegansk choklad för veganska bars)

Instruktioner

Rör ihop kokosolja och lönnsirap i en kastrull på låg/medelvärme.
Häll i kokosflingorna och rör om i någon minut så allt blir täckt av den varma oljan.
Klä en mindre bakform eller brödform i bakplåtspapper och pressa ner kokosmassan i den.
Använd en sked eller slickepott for att pressa ner allting jämnt och kompakt. Lägg in i frysen och låt stelna.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Ta ut kokoskakorna och skär i stavar/bars (ifall de smular är det bara att låta dem stelna längre i frysen).
Vänd dem i chokladen och strö lite extra kokos på toppen.
Låt stelna på ett galler eller bakplåtspapper och förvara i frysen.

Liknande recept