Våffelmacka med tofufeta, bakad tomat & basilika

Huvudrätt
>60 min
Antal personer: 2
I denna goda nygräddade våffelmacka samsas vegansk tofufeta med butternutpumpa, bakad tomat och basilika. Veganskt, fräscht och perfekt som lunch eller lättare middag. Tips! Förbered gärna tofun kvällen innan så att den hinner dra åt sig alla goda smaker.
Receptkreatör:

Ingredienser

Tofufeta

2 pkt Kung Markatta naturell tofu
2 dl vitvinsvinäger
Saften av 1 citron
2 msk misopasta (valfritt, men ger god umamismak)
0,5 dl Kung Markatta Extra Virgin Olivolja
3 tsk salt
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk rosmarin eller ca 0,5 tsk torkad rosmarin
Svartpeppar

Bröd

4 skivor valfritt bröd
4 rundlar butternutpumpa
ca 10 st körsbärstomater på kvist
ca 100 gram tofu feta
Två nävar färsk spenat
Färsk basilika
Salt och svartpeppar
Kung Markatta Olivolja Extra Virgin

Instruktioner

Skär tofun i kuber och lägg i en burk med lock.
Häll på vinäger, olivolja, citronsaft och tillsätt miso, skivad vitlök, salt, peppar och hackad rosmarin.
Skaka om burken tills allt blandats och låt marinera över natten. "Fetan" får mer smak ju längre den ligger!
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva butternutpumpa i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form.
Toppa med olivolja och salt.
Dressa tomaterna med olivolja och salt och baka i ugnen tillsammans med pumpan i ca 25 minuter.
Sätt igång våffeljärnet.
Mosa pumpan och bred den över brödet.
Tillsätt tomater, spenat, feta, basilika och stapla den andra brödskivan på toppen.
Pensla båda sidor av mackan med olivolja. Grädda tills mackan fått fin färg och krispig yta.
Njut!

Liknande recept