Krispig mandeltofu med picklade grönsaker och svart ris

Huvudrätt
Antal personer: 4
Receptkreatör:

Ingredienser

3 dl Kung Markatta Svart thairis
6 dl vatten
1 msk buljongpulver

Picklade grönsaker

1 gurka
2 rödlökar
1 dl ättika
1 dl Kung Markatta Agavesirap
3 dl vatten
1 tsk salt

Mandeltofu

1 förpackning Kung Markatta Tofu naturell
3 msk majsstärkelse
2 msk Kung Markatta Kokosolja
3 msk Kung Markatta Mandelsmör
2 msk Kung Markatta Äkta japansk soja (tamarisoja)
1 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk Kung Markatta Agavesirap
1 msk Kung Markatta Sesamolja
Saften av 1/2 lime eller Kung Markatta Pressad lime

Tillbehör

Sweet chilisås
Färsk koriander
Kung Markatta Sesamfrön

Instruktioner

Skölj riset och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka upp och sjud det sedan i ca 25 minuter.
Skiva lök och gurka tunt, gärna med mandolin och lägg det sedan i burk med lock.
Vispa samman ättika, agavesirap, vatten och salt och häll det sedan över gurkan och löken.
Sätt på locket och låt stå tills det är dags att äta.
Skiva tofun i kuber. Sikta över majsstärkelse och se till att alla sidor blir täckta.
Stek sedan krispiga i kokosoljan i ca 10 minuter.
Blanda samman mandelsmör, soja, ingefära, vitlök, agavesirap och sesamolja och häll detta över tofun.
Stek i ytterligare ca 5 min så att blandningen fäster ordentligt kring tofun.
Servera tofun över riset och toppa med picklade grönsaker, sweet chilisås, koriander och sesamfrön.

Relaterade produkter

Liknande recept