Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
Tomat
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Tofu tacos
Lunch
30 min
Antal personer: 4
Knapriga bitar av tofu är perfekta att använda i tacos med krämig guacamole och tomatsalsa
Ingredienser
Instruktioner
Tomatsalsa
1 rödlök
2 tomater
2 salladslökar
½ kruka koriander
1 dl majs
2 msk sweet chilisauce
Guacamole
2 mogna avokadon
½ rödlök
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk hackad koriander
Några droppar citron
Salt och nymald svartpeppar
Chilikikärter
2 dl Kung Markatta kikärter
2 msk Kung Markatta olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ tsk chilipulver
Tofu
1 pkt (á 270g) tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
Tillbehör
Riven blandad sallad
Rädisor
Skivade gurka, tärnad
Picklad rödlök
Koriander
Vattenmelonrättika eller polkabeta
Hampafrön
Lime
Tomatsalsa
Hacka löken och skär tomaterna i bitar.
Strimla salladslöken och hacka koriandern.
Blanda alla ingredienser in en skål.
Guacamole
Mosa avokadon i en skål, hacka löken.
Blanda alla ingredienser, salta och peppra.
Chilikikärter
Stek kikärterna i olivolja på medelvärme, tillsätt vitlök mot slutet och strö över chilipulver.
Tofu
Torka av tofun med hushållspapper, strimla tofun och stek den gyllenbrun.
Strö över flingsalt och nymald svartpeppar
Värm tortillas bröden i en torr stekpanna.
Lägg sallad i bröden, lägg på kikärter, tomatsalsa, gucamole och chilikikärter.
Servera skålar med rädisor, gurka, picklad rödlök, koriander och vattenmelonrättika vid sidan om.
Strö över hampafrön och servera med lime.
Ingredienser
Tomatsalsa
1 rödlök
2 tomater
2 salladslökar
½ kruka koriander
1 dl majs
2 msk sweet chilisauce
Guacamole
2 mogna avokadon
½ rödlök
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk hackad koriander
Några droppar citron
Salt och nymald svartpeppar
Chilikikärter
2 dl Kung Markatta kikärter
2 msk Kung Markatta olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ tsk chilipulver
Tofu
1 pkt (á 270g) tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
Tillbehör
Riven blandad sallad
Rädisor
Skivade gurka, tärnad
Picklad rödlök
Koriander
Vattenmelonrättika eller polkabeta
Hampafrön
Lime
Instruktioner
Tomatsalsa
Hacka löken och skär tomaterna i bitar.
Strimla salladslöken och hacka koriandern.
Blanda alla ingredienser in en skål.
Guacamole
Mosa avokadon i en skål, hacka löken.
Blanda alla ingredienser, salta och peppra.
Chilikikärter
Stek kikärterna i olivolja på medelvärme, tillsätt vitlök mot slutet och strö över chilipulver.
Tofu
Torka av tofun med hushållspapper, strimla tofun och stek den gyllenbrun.
Strö över flingsalt och nymald svartpeppar
Värm tortillas bröden i en torr stekpanna.
Lägg sallad i bröden, lägg på kikärter, tomatsalsa, gucamole och chilikikärter.
Servera skålar med rädisor, gurka, picklad rödlök, koriander och vattenmelonrättika vid sidan om.
Strö över hampafrön och servera med lime.
Liknande recept
Teriyaki poké bowl med tofu och avokado
Tofu Dan Dan nudlar
Inlagd tofu med ingefära & lime
Tofu & Grönsaksspett
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier