Det är lätt, gott och allt vanligare att äta veganskt och här hittar du våra mest populära veganska recept – både för fest och vardag. Från veganska poké bowls med hempicklade grönsaker till snabba recept som passar även inbitna köttätare.

tofutaco796x796.jpg

Veganskt snabblagat i livspusslet

Många tror att vegansk mat är svår att laga eller har tråkiga smaker – det är en fördom som inte stämmer. Att variera sin matlagning och upptäcka nya veganska rätter har aldrig varit enklare. I vår receptbank hittar du mängder av recept på veganskt julgodis som är gott året runt, vegansk glass och vardagsrecept för hela familjen. Och med exempelvis kokosmjölk och kokosgrädde blir det enkelt att göra även laktovegetariska recept helt veganska.

Ät grönt och lättlagat

Visste du att halvfabrikat och färdiglagad mat ursprungligen kommer från USA och gjorde sitt intåg i hushållen på 1950-talet? Tanken var att ge den som stod för matlagningen mer tid för annat, vilket i många fall gjorde en karriär utanför hemmet möjlig för många kvinnor. Idag finns det en stor marknad av matprodukter som nästan är färdiga, eller helt färdiglagad, när du köper hem dem – och intresset för vegansk färdigmat blir allt större. Att snabbt kunna steka på en saftig vegansk burgare är perfekt när man vill äta grönt och tiden är knapp.

Många tror att hel- och halvfabrikat har sämre innehåll än mat man lagar själv från grunden – det gäller inte Kung Markattas produkter. Här spelar råvaror med högt näringsvärde och kvalitet huvudrollen och du hittar både färre tillsatser och färre smakförstärkare än vad som är vanligt förekommande i färdigmat. Det är därför det är så gott!

KM_konserv800x800.jpg

Trenden håller i sig – veganskt växer

Intresset för vegansk matlagning och en kost som är till största delen växtbaserad växer! Det är riktigt goda nyheter och så här långt har Kung Markattas veganska sortiment utökats med många nyheter, bland annat finns goda frysta biffar, kylda burgare och tempeh på kikärtor, vilket ger dig ännu större möjlighet att göra din matlagning vegansk. Vill du ha en klimatsmart vardag är det också enkelt att fylla upp skafferiet med basvaror som Röda linser, Grönsaksbuljong, Krossade Tomater, Kokosgrädde, Sojafärs och Bönor så är du alltid redo för god och ekologisk vardagsmat som Pasta med färssås eller en snabb Linssoppa. Väljer du även ekologiska grönsaker som ingredienser i våra veganska recept får du njuta av mat som gör den biologiska mångfalden en tjänst.

Hållbar mat för framtiden

Som du säkert vet är Kung Markattas syn på mat att den ska vara smakrik, av hög kvalitet och god, men också ta ansvar för vår framtid och vara schysst producerad. Vi vill att de som odlar råvarorna ska få skäligt betalt och arbeta under rimliga förhållanden. Och vi klimatkompenserar våra transporter så att du kan göra trygga val när du vill äta med ansvar. Så här har vi tänkt ända sedan 1983 – och för oss är det självklart att arbeta med märkningar som Krav, Fairtrade, Äkta vara och EU-ekologiskt. Läs mer om våra tankar kring hållbar mat här.

Populära veganska recept

Filter

Valda filter

Inga filter valda